Du använder Internet Explorer, en webbläsare som slutade utvecklas 6 november 2013, för över 10 år sedan. Den 31 januari 2020 upphörde även alla säkerhetsuppdateringar vilket innebär att webbläsaren, förutom funktionella och utseendemässiga brister även kan utgöra en säkerhetsrisk. Du rekommenderas starkt att uppgradera till en modernare webbläsare, t ex Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Tala med din systemadministratör.
Visa inte detta meddelande igen

Atelier Brückner utvecklar plan för centret

15 maj 2020

Tyska designbyrån Atelier Brückner arbetar just nu i nära dialog med Science Center i Lund med en omfattande plan för centrets publikflöden och innehåll.

Atelier Brückner tillhör den absoluta toppen inom utställningsdesign internationellt. Listan över deras olika prisvinnande projekt är märkligt lång. De har ett batteri av imponerande och namnkunniga projekt bakom sig bla. har de utformat utställningar på CERN, Den Blå Planet (Köpenhamns fantastiska akvarium – åk dit!), EU kommisionens Parlamentarium och genomfört ett antal uppdrag för Nobelmuseet.

Deras arbete med Science Center i Lund syftar till att planera upplevelsen inuti science centret. Atelier Bruckners fokus är att göra ditt besök så upplevelserikt och lärorikt som möjligt. Deras plan, som vi internt kallar för ”masterplan” omfattar praktiska saker som när i besöket man borde äta eller hur vi tar emot 4-5 skolklasser samtidigt men framförallt hanterar de frågor som handlar om var man kan springa-leka-hoppa och var man som besökare ska ta tid på sig att reflektera och undersöka, hur designen på utställningarna ska vara och vad som gör centret värt att besöka fler gånger.

I slutet av Juni levererar Atelier Brückner den slutgiltiga Masterplanen till Science Center i Lund och efter det går vi vidare med att skapa detaljerat innehåll i centret och utvecklar byggnaden vidare.

Professor Christine Wamsler blir rådgivare till Lunds nya Science Center

Lunds nya Science Center kommer att välkomna barn, unga och vuxna för att på ett lekfullt sätt inspireras till [...]

Läs mer

Sarah Emond ny Science Center Director

Sarah Emond tillträder den 1 november som ny Director för det Science Center som håller på att etableras i Science [...]

Läs mer

Så ska Lunds nya Science Center se ut!

Under onsdagen avtäcktes det vinnande förslaget för Lunds nya Science Center på ett evenemang i Almedalen. [...]

Läs mer